Uitwisselingsreis naar Jordanië


12 september 2024

19 september

Het thema van de uitwisseling is recycling en upcycling.

De jongeren hielpen vandaag met afval ruimen in de bergen van Amman samen met de Jordan Youth Innovation Forum!

18 september

De jongeren van Jongerenwerking en Jordan Youth Innovation Forum hebben kennis met elkaar kunnen maken en zichzelf en de werkingen voorgesteld. Beide hebben de kans gehad om wat meer te vertellen over welke projecten ze al gedaan hebben en wat ze met die projecten willen bereiken!

16 september

De jongeren zijn goed aangekomen in Jordanië!
Na een lange vlucht van 5u hebben ze samen lekker gegeten om daarna terug naar het hotel te keren zodat goed uitgerust aan de komende dagen kunnen starten!

12 september

Deze zaterdag, 14 september, vertrekken 10 jongeren van Jongerenwerking en Foyer des Jeunes voor 2 weken naar Jordanië. 10 dagen lang zullen ze ideeën uitwisselen met plaatselijke jongeren over het thema upcycling, met als doel een nieuw leven te geven aan oude dingen.

De uitwisseling kwam tot stand dankzij een andere uitwisseling, 10 jaar geleden in Turkije. Daar hebben we goede banden kunnen leggen met een aantal mensen uit Jordanië waardoor we nu de kans hebben om naar daar te trekken.

De jongeren bereiden zich al een heel jaar voor met onder andere een bezoek aan het rioolmuseum in Anderlecht en een aantal mini ateliers die ze hebben gecreëerd voor de andere jongeren. De jongeren die meegaan zijn allemaal +18 en zelf lid (geweest) van Jongerenwerking of Foyer des Jeunes. Voor deze uitwisseling zetten ze zich vrijwillig in, de reis wordt dus zeker en vast het hoogtepunt van hun harde werk.

Terug