Op naar Londen!


8 juli 2024

De jongeren van Foyer houden wel van een sportieve challenge. Deze keer trekken ze naar Londen. Na hun fietstochten naar Frankrijk en Marokko gaan ze dus eens de andere richting uit. Zo ontdekken ze Europa op een unieke manier!

Etappe 5: Londen – België

Na een week fietsen, hebben de jongeren hun bestemming bereikt en kunnen ze Londen ontdekken. Een mooie beloning voor hun inspanningen!
De dag nadien keren ze weer huiswaarts en is dit avontuur afgelopen… (wie weet tot ze een volgende bestemming gekozen hebben)

Etappe 4: Calais – Dover – Londen

De eindstreep komt in zicht wanneer de tweede landsgrens wordt overgestoken. De jongeren kunnen even uitblazen op de overzet tussen Calais en Dover voor ze aan de laatste (lange) rechte lijn beginnen.
Hoewel ze ondertussen al goed getraind zijn op de fiets, wordt het opletten omdat ze langs links moeten fietsen.
Die laatste inspanning zijn zeker de moeite waard als ze ‘s avonds in Londen aankomen!

Etappe 3: Duinkerke – Calais

Met nog steeds evenveel enthousiasme en voldoende bevoorrading onderweg springen de jongeren opnieuw de fiets op naar hun voorlaatste stop: Calais.

Etappe 2: Oostende -Duinkerke
Op dag 2 van hun fietstocht steken de jongeren de grens met Frankrijk al over. Ze vertrekken vanuit Oostende en komen aan in Duinkerke! Een iets kortere dag, maar wel een met onverwachte ontmoetingen…

Etappe 1: Brussel-Oostende
De 14 jongeren zijn vandaag, zondag 7/7, vertrokken naar Londen! Ze starten meteen met een stevige dag en fietsen meer dan 100 km. Deze avond kwamen ze aan bij hun eerste tussenstop: Oostende. De sfeer zit er goed in en ze konden hun eerste dag afsluiten met een mooie zonsondergang aan zee.

Terug